Cahayabox

Instagram vam odsada može koristiti fotografije kako god zaželi!

Instagram-Snap

Od kada je izašao Instagram je bio “good guy”. Mobilna foto aplikacija je privlačila korisnike svojom jednostavnošću, ali i originalnošću fotografija. Ideja o dijeljenju fotografija trenutnog svijeta oko sebe sa mnoštvom korisnika je bila nova i zabavna. Svijet je tražio aplikaciju kojoj je bila prvenstvena namjena baš to.

Svojim dolaskom i na Andoroid uređaje baza korisnika je naglo narasla. Počela je poplava neautorskih fotografija, pokušaja slanja fotografija neprimjerenog sadržaja. Ne, ne mislimo da su krivi Android uređaji već smatramo da je porastom korisnika, koji i još dan danas ne razumiju čemu servis služi, kvantitetom pokvarili ono nešto što je Instagram imao.

Popularnost je uvidio i Facebook te je kupio servis. U tom trenu su se mnogi pobunili i zlokobno predviđali crnu budućnost koja dolazi. Sa druge strane su bili korisnici koji nisu vjerovali u tako nešto od najdražeg im servisa.

Ukoliko danas pogledate “News” naići ćete na malu obavijest:

We’re making some improvements and updating our Privacy Policy & Terms of Service. Read more about our changes

U brdu nemoj, ne smiješ i sličnih stavki koje onemogućuju zloupotrebu servisa upozoravamo na slijedeće:

Instagram od 16. siječnja ima pravo dijeliti vaše informacije sa Facebookom te oglašivačima. Također, moći će koristiti vaše fotografije. I to nije sve! Vaš identitet se može također koristiti u promotivne svrhe.

You agree that a business or other entity may pay us to display your username, likeness, photos (along with any associated metadata), and/or actions you take, in connection with paid or sponsored content or promotions, without any compensation to you

Iako Instagram novim pravilima zabranjuje mlađima od 13 godina korištenje usluga, ukoliko se to desi pretpostaviti će da se to dogodilo sa odobrenjem roditelja te će koristiti informacije i mlađih osoba.

Uz sve to, te reklame će vam se “ponekad” servirati da ni ne znate da su to reklame.

You acknowledge that we may not always identify paid services, sponsored content, or commercial communications as such

Na kraju krajeva, ukoliko se ne slažete sa novim pravilima, ostaje vam jedna opcija. Izbrisati korisnički račun.

Više na:
The New York Times: What Instagram’s New Terms of Service Mean for You

CNet: Instagram says it now has the right to sell your photos

Teme:     , ,

Vezane vijesti

7 komentara

  1. Cahayabox via Facebook

    Za web i više nego dovoljno. Uostalom znam slučaj gdje je korištena fotka 800*533px za print u časopisu na dvije strane.- T.

  2. Igor

    izbrisati korisnicki racun. ko ga ima.

Ostavi komentar

Email adresa neće biti prikazana. Obilježena polja su obavezna *