Cahayabox

Marko Lukunić: Očekujem da roditelji maturanata plate uništenu opremu do zadnje lipe

Marko Lukunic

Neki će to nazvati nezgodom, neki zabavnim slučajem, ali postoje i oni koji će guranje Pixellovog fotoreportera Marka Lukunića u Manduševac realno ocijeniti kao vrhunac bezobraštine i arogancije. Jučerašnji slučaj, nema sumnje, završit će vrlo loše po mlade ljude koji su ne razmišljajući o posljedicama napravili štetu od preko 100 tisuća kuna na foto i kompjuterskoj opremi.

Nakon incidenta o kojem smo pisali kako su maturanti bacili fotoreportera u Manduševac sa svom fotoopremom donosimo vam i interview s nesretnikom koji je završio u Manduševcu.

Marko Lukunić poznati je zagrebački fotoreporter koji je prošao puno toga u svojoj karijeri; “preživio” gadne tučnjave navijača, prosvjede koji nisu uvijek završavali miroljubivo, vidio je svijeta i svjedočio nekim od najvećih sportskih, gospodarskih i političkih događaja u svijetu, no nikad i nigdje nije mu uništena oprema. Upravo zato događaj na središnjem zagrebačkom trgu ne treba gledati kroz prizmu mladenačke zaigranosti. Uostalom, evo što je uništeno: Nikon D4, Nikon D3, Nikon 70-200 f2.8, Nikon 17-35 f2.8, Nikon 35-70 f2.8 , iPad64gb retina i iPhone5s.

Što se zapravo dogodilo na Manduševcu? Na videu objavljenom na YouTubeu vidi se tek kako pokušavate snimiti djevojku bačenu u Manduševac i maturanta koji vas gura.

Tek koju minutu prije tog događaja snimao sam te iste dečke i djevojke, napravio par portreta, a onda se spustio prema Manduševcu da snimim djevojku koju su bacili u vodu. Nije mi ni palo na pamet da bi mi se nešto takvo moglo dogoditi, da bi mi netko mogao prići s leđa i gurnuti me s cijelom opremom u vodu. Kad sam izašao više nikoga oko mene nije bilo, svi su se razbježali.

Je li kompletna oprema uništena ili ste uspjeli spasiti barem nešto? Je li riječ o službenoj tehnici Pixsella ili Vašoj privatnoj?

Sve je uništeno. Dva foto aparata, objektivi, mobitel, iPad, baš sve. Oprema je djelomično bila moja privatna, a djelomično Pixsellova. Moj je bio jedan foto aparat, objektiv, mobitel i iPad.

Jeste li događaj prijavili policiji? Što su vam rekli urednici u Pixsellu?

Naravno da sam obavijestio i urednike i prijavio policiji što se dogodilo. U Pixsellu su mi rekli da se ništa ne brinem, da će sve učiniti da se nadoknadi šteta.

Zar na Trgu nije bilo policije ili zaštitara koji bi mogli spriječiti takve događaje?

To je najveći problem. Zaštitar je bio iznad Manduševca i samo gledao što se događa. Baš me zanima kako će grad Zagreb reagirati.

Šteta od 100 tisuća kuna je počinjena, što mislite da bi sad trebalo uslijediti? Hoćete li podići privatnu tužbu zbog uništavanja osobne imovine?

Iskreno, ne zanima me što će se dogoditi. Želim da mi roditelji tog maturanta nadoknade štetu do zadnje lipe, pa neka onda kasnije s njim rješavaju taj problem. Prilikom pada u Manduševac ozlijedio sam nogu, no nisam išao u bolnicu. Ne želim nikakve odštete, nikakvu dramu oko svega. Ja sam samo radio svoj posao i očekujem nadoknadu kompletne štete.

Jeste li ikad prije doživjeli nešto slično? Koliko znamo, niste prvi put bili s maturantima na Trgu.

Dosad su znali baciti brašno na mene i zaliti me vodom, no nikad mi ništa nije bilo uništeno. Od ovakve stvari nema zaštite, oprema je osjetljiva i nakon što se tako smoči ona je neupotrebljiva.

Vezane vijesti

24 komentara

 1. zgrobnika

  neka kupi opremu od miliun kuna pa ide slikat maturante.
  mulci koji su ga gurnuli su kreteni ali on je idiJot

 2. jap

  g, Marko, ne fantazirajte,
  za takve stvari postoji osiguranje, zar ne?
  vi/vasa firma ste naravno, u skladu sa zakonom, osigurani, neće biti nikakvih problema

 3. pan

  Dobro da ga ne zanima što će se dogoditi jer…
  Pogledajmo uvjete:
  -hrpa pijanih klinaca
  -norijada
  -fontana puna vode na manje od metra udaljenosti
  -želja da se dođe što bliže

  Kad se sve uzme u obzir, kupanje u Manduševcu je zapravo i najmanje zlo koje mu se moglo dogoditi.
  Majstore, sljedeći put waterproof kameru, a mobitel i tablet ostavi doma. Dobro da nisi uzeo skener i stolni PC sa sobom.

 4. ja

  Taj fotograf je gori nego oni. što je učinio da spasi curu? Po njemu bi bilo najbolje da se ona utopila, a on da to snimi. I ko mu je dozvolio snimanje privatnih osoba? Jel ih pitao za dozvolu?

  • Pero

   @ja…….pa ti si fakat retard. I to vrhunski retard.

 5. koko

  Ako i postoji osiguranje, klinci (njihovi roditelji) će opet morat platiti za opremu.
  Za takvo seljačko ponašanje nema izgovora. I treba da plate, možda slijedeće djete odgoje kako treba.

 6. Mao_the_cat

  iPad i iPhone mu sigurno trebaju za obavljanje posla… LOL

 7. T

  da imbecilu, službeni mobitel i platforma za slanje fotki na servis… LOL

 8. Borna

  @Mao_the_cat – iPadi se koriste za slanje fotografija sa terena.
  @Pan – Vodootporni fotoaparati ne zadovljavaju bas standarde posla fotoreportera
  @jap – imao je i dio privatne opreme..citanje s razumijevanjem ti bas i ne ide.

 9. josip

  PA GURAO SE KO NEKI IDIOT TAMO DA SNIMA, BAS MI JE DRAGO DA SU GA GURNILILI TIPICNO ZA JE,,ENE NOVINARE GURAJU NOS DI IM NIJE MJESTO NEBI TI PLATIO NI LIPE ISKOMPLEKIRANI NOV..ARČIĆU

 10. Schlapa

  Maturanti su svake godine sve veći debili (čast stvarno rijetkim iznimkama). Ovaj je htio ispasti frajer pa je gurnuo fotografa. E pa kad si htio biti frajer, sad neka roditelji plate. Pa će drugi shvatiti da ovakvim debilima ni u školi nije mjesto. Pa će možda ovu snimku vidjeti i na fakultetu na koji se želi upisati, pa mu neće dati. Pa će oni slični njemu razmisliti prije nego požele biti frajeri pred curama na ovaj način…

 11. ab

  haha ali snimao bi besplatno?pa makni se na neku ok udaljenost i nikome ništa.baš me zanima da mu neki bijesni navijač razbije fotoaparat dali bi i njega tužio?

 12. Ružica

  Ja sam jedne godine ostala bez kišobrana od maturanata i nije mi baš bilo simpatično-bila sam studentica, nisam imala baš novaca za novi kišobran kao ovaj koji su oni uništili (ono platila sam ga poštene novce) i ostala sam na kiši u šoku.
  ja sam bila maturantica-i sjećam se, mladost-ludost…ali nismo ništa uništavali! poljevali ssmo se vodom međusobno i poznanike koje smo poznavali na školskom dvorištu. nedužne prolaznike nismo dirali.
  moj stav je da ovi momci trebaju nadoknaditi štetu fotografu.

 13. Fred Pinto

  Tip je totalna budala kad nije mislio kakvom se riziku izlaže…prema tome jednako je kriv ko ovaj balavac…

 14. Mirko

  da sam roditelj jos bi ga tuzio sto mi fotografira dijete bez mog pristanka.. tako mu i treba bladi paparaci ne buni se kad prima lovu za takve slike gdje a objekti njegove fotografije nemaju nikakve naknade..

 15. Gola Istina

  Ne treba njemu nadoknaditi nikakvu štetu!! Novinari su inače veoma podmukla i nametljiva vrsta ljudi. Tražio je ekskluzivu, svjesno se približio fontani, pa što se sada čudi?! Da je normalna osoba, onda bi pokušao spriječiti bacanje one cure u hladnu vodu pri tako niskoj temperaturi, no umjesto toga on je htio iz svega izvući osobnu korist. Mislim, da nema moralno pravo tražiti nikakvu naknadu šetete!

 16. Schlapa

  @ gola istina
  “Svjesno se priblizio fontani”
  Ovo je vrhunac gluposti. Sto bi bilo da se priblizio rubu zgrade? Krajnje djetinjasti komentari. Nadam se da ce covjeku biti nadoknađena steta, a da ce “frajer koji bježi” biti pronađen i odgovarati za nanesenu štetu. Jedino tako cemo poceti razmisljati o posljedicama svojih postupaka. Ne mogu vjerovati da je vecini ovo prihvatljivo ponasanje?!?! I ne, nisam ni novinar niti imam prijatelja novinara, vec imam malo zdravog razuma i morala…

 17. Paola Folo via Facebook

  Mogao je biti doma pa ga nitko nebi bacio u vodu…ma ko ce njemu platit novu opremu,molim vas?

 18. Cahayabox via Facebook

  Nije mogao bit doma već je radio. A platit ce oni koji su je uništili. Paola da li bi pitala isto pitanje da je netko unistio tvoj auto?

 19. Pantera

  koje su budale ovih par koji pišu da im je baš drago da su ga bacile…što
  mi imate za reći da date svom dijetetu novi mobitel i neki klinac ga uzme i zabije na pod,što biste na to rekli…dali biste dijete svoje udarili i rekli neka ti je,da ga nisi uzeo sobom bio bi ti cijeli…ma ljudi pa jel vi vidite kakvu mladež mi imamo,pa kako
  mi možemo konkurirati svijetu kad smo mi balkanci,još gori nego oni,bez kulture smo,mi nismo za svijet nego za Goli Otok…

  • ja

   pa ako je to dijete slikalo ljude i to s namjerom da ih snimi u nezgodnoj situaciji i to objavi u novinama onda se i ne bi trebalo čuditi da mu taj rabije mobitel

 20. Milos_bg

  da je smešno smešno je, da je zlo zlo je.. xD ali dobro, bar je ovu uvatio za sisu pod vodom, pri čemu mu je dala broj telefona i šapnula mu da ga želi.. proverena informacija

Ostavi komentar

Email adresa neće biti prikazana. Obilježena polja su obavezna *